Åbent hus: “Sense – Slank med fornuft”
20. marts 2019
Aflysning af medlemsmøder
12. marts 2020

Mit nye jeg

Mit navn er Tina Mynzberg og jeg er 55 år gammel.

Jeg har i hele min ungdom været meget slank, men det billede ændrende sig, da jeg blev enke som 25-årig og stod alene med ansvaret for min søn på 1 år.

Uden jeg selv lagde mærke til det, blev jeg kun større og større før det gik op for mig, at jeg trøstespiste. Jeg har stort set haft behov for at tabe mig lige siden, det vil sige i 30 år.

I de 30 år der er gået, har jeg forsøgt mig med forskellige ”mirakelkure” så som:

– Slankepiller af forskellig art
– Kure
– Hypnose
– Diverse former for træning

Alt uden varig succes. Jeg tabte mig, med efterfølgende tog jeg det hele eller mere på!

I marts 2018 blev vendepunktet i mit liv. Her var jeg i Budapest med min søster og nogle veninder på storbyferie hvor vi gik rigtig meget.

For første gang måtte jeg konstatere, at min krop sagde fra. Jeg måtte op til flere gange tage en taxa i stedet for at gå, da mine knæ og mine hofter gjorde ondt. Min søster sagde til mig, at nu måtte der ske noget for os begge to.

Vi var til påskefrokost hos vores veninde Annette Juul Larsen og kunne se, at hun havde tabt sig utroligt meget.

Nysgerrigheden var stor og Annette fortalte os om Sense, som hun var startet på i januar måned. Vi aftalte et kaffebesøg den 3. april 2018 for at høre nærmere. Vi blev interesseret i konceptet og dagen efter tog vi derfor til intro hos Sense-konsulent Susi Ploug Søgaard og valgte at starte op i et forløb på 6 måneder med det samme. Det er et af mit livs bedste beslutninger!

Jeg har været på mange spændende rejser i mit liv, men denne rejse er det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år.

Sense åbnede en ny verden for mig. Jeg har aldrig fået op i sund madlavning …. eller i det hele taget madlavning! En bolle med god ost eller en leverpostej kunne tilfredsstille mig.

Jeg kan godt lave mad, men det har aldrig interesseret mig. Specielt efter at jeg blev single for 7 år siden. Nu står jeg dagligt og laver lækker sund og varieret mad. Jeg var så heldig at få alle Sensebøgerne af min søster og i dem finder jeg stor inspiration.

For mig er det en kæmpe hjælp, at jeg hver onsdag skal til kontrolvejning hos Susi. Det gør, at jeg holder fast i mine nye livsstil og det sikkerhedsnet, som jeg har i støtten fra Susi. Jeg glæder mig altid til, at Susi vælger et nyt klistermærke til min bog. Dette lille klistermærke har stor betydning … hvor fjollet det end lyder.

Der skal rigtig meget til for, at jeg vil aflyse mine Sense-onsdage. Sammenholdet og inspirationen fra de andre på holdet er guld værd. Vi er alle i samme båd og ved hvor svær en rejse, vi er på. Vi støtter hinanden på godt og ondt. Sammenholdet har også haft den ”bivirkning”, at vi er nogle som mødes stort set hver søndag for at gå en lang tur langs stranden.

Jeg har forlænget mit ”Sense-visum”, da min rejse ikke skal slutte foreløbig. Jeg har nemlig bestemt mig for, at jeg bliver på holdet, indtil jeg er blevet stabiliseret. Da vi gik på juleferie den 19. december 2018 havde jeg smidt 32,1 kg. langt væk og var klar til en lang sommerferie i Thailand.

Effekten af de smidte kilo er stor på mange punkter. Jeg vil her nævne nogle af dem:

– Seleforlænger på flyture er ikke nødvendig og jeg blev helt vildt rørt til tårer første gang det skete
– Jeg kan gå ned ad mellemgangen i flyet uden at gå med siden til
– Jeg sidder ikke så klemt i flysædet længere
– Bordet på flysædet kan foldes ned uden at det rammer min mave
– Der er plads til armene ved siden af min krop på solvognen
– Jeg kan nu gå tur på stranden i badetøj uden det gør ondt/svier på inderlårene
– Nu kan jeg sidde i en af de hvide plastikstole uden at siderne på stolen skærer ind i mine hofter
– Et almindeligt håndklæde på hotellerne kan nu nå rundt om min krop
– Kan igen passe min sarong som gabte med mindst 40 cm. – nu er der overlap på
– Jeg sveder ikke længere som en sindssyg
– Når jeg kikker rundt om poolen, er jeg ikke længere den største
– Når jeg er på tur, hvor jeg skal bevæge, mig puster og stønner jeg slet ikke på samme måde som før
– Jeg er begyndt at fryse, efter jeg har tabt mig. Har altid åbnet vinduer/døre fordi, jeg syntes det var varmt
– Kan igen have pæne kjoler på og føle mig nydelig

Jeg foretager ikke min rejse alene, jeg har heldigvis medpassagerer. Min søster og jeg startede samtidig og har en kæmpe støtte i hinanden. Vi har igennem årene ”opbygget” vores overvægt sammen og nu smider vi den væk sammen. Vores far har indtil videre fået 49,1 kg. mindre døtre idet
min søster har tabt sig 17 kg. og jeg 32,1 kg. pr. 19. december 2018.

Vores succes har smittet af på en del veninder, som også er startet på Sense ligesom en del kolleger er blevet meget nysgerrige på konceptet.

I bagklogskabens klare lys kan jeg kun spørge: Hvorfor pokker har jeg ikke fået øjnene op for Sensekonceptet for lang tid siden!? Det havde gjort mit liv meget nemmere.

Jeg kan klart anbefale konceptet og har selv tænkte mig at efterleve det resten af mit liv.

Stor tak til kvinden bag Sense, Suzy Wengel og til min egen Sensekonsulent Susi Ploug Søgaard.

//]]>